5 krivičnih prijava u Bijelom Polju zbog ne regularnosti na izborima

5 krivičnih prijava u Bijelom Polju zbog ne regularnosti na izborima

Povjerenici za glasanje putem pisma na izbornom mjestu Danilovgrad 4 zaboravili su da kažu ljudima koji glasaju putem pisma da se potpišu u birački spisak.

Nakon što je iz Socijaldemokratske partije (SDP) prigovoreno i prijavljeno Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) Danilovgrad, povjerenici su krenuli u obilazak ljudi koji su glasali putem pisma kako bi im se potpisali.

Predsjednik OIK Danilovgrad Ratko Ćupić „Vijestima“ je kazao da im je ova nepravilnost prijavljena i da će se u slučaju eventualnih prigovora odlučivati po žalbi.

Izborni štab Demokratskog fronta (DF) Bijelo Polje podnio je do sada pet krivičnih prijava protiv više osoba zbog sumji u regularnost izbornog procesa.

„Do 17 časova podnešeno je pet prijava protiv više osoba na biralištima u mjestima Nedakusi, Ličine, Crhalj, Stara pijaca, kafe „Nica“. Riječ je o sumnjama o formiranju ‘mini štabova’ u neposrednoj blizini biračkih mjesta, iz kojih se vrši evidencija izašlih birača i oktipljivanje ličnih karata“, saopšteno je iz tog izbornog štaba.