Komičar i glasovni glumac Gilbert Gotfrid umro je u 67oj godini

Komičar i glasovni glumac Gilbert Gotfrid umro je u 67oj godini

Zloglasni komičar koji je dao glas Jagu u „Aladinu“ i aflačkoj patki umro je od srčanog problema.

Jedan od najistaknutijih glasova u Holivudu, glumac i komičar Gilbert Gotfrid, preminuo je nakon duge borbe sa srčanim problemom, saopštila je njegova porodica u utorak. Najpoznatiji kao glas Aflac patke i negativca Jaga u Diznijevim animiranim filmovima o Aladinu, Gotfrid je imao 67 godina.

„Slomljeno nam je srce što objavljujemo da je naš voljeni Gilbert Gotfrid preminuo nakon duge bolesti. Pored toga što je bio najpoznatiji glas u komediji, Gilbert je bio divan muž, brat, prijatelj i otac dvoje male djece. Iako je danas tužan dan za sve nas, nastavite da se smejete što je moguće glasnije u Gilbertovu čast“, ​​napisala je njegova porodica na Tviteru.

Njegov predstavnik Glen Švarc je kasnije rekao novinarima da je Gotfrid umro od ventrikularne tahikardije, srčane abnormalnosti uzrokovane miotoničnom distrofijom tipa II, naslednom bolešću koja gubi na mišićima.

Gotfrid je počeo kao stendap komičar u Njujorku, da bi se preselio na TV 1970-ih sa mestom u glumačkoj ekipi Saturdai Night Live. Zauzeo je nišu za sebe sporednim ulogama u TV komediji ‘The Cosbi Shov’ i u komediji ‘Beverli Hills Cop II’ 1980-ih. Pištavi, odvratni glas koji je postigao dobro mu je poslužio u Diznijevom animiranom hitu iz 1992. „Aladin“, u kojem je dao glas Jagu, papagaju pomoćnika zlikovca Džafara.

Pisac Rolling Stonea opisao je Gotfrida 2005. kao „jednog od najprljavijih američkih stand-up-a i jednog od najuspešnijih izvođača glasa za decu u zabavi za decu”.

Njegova sklonost vulgarnim i neuobičajenim šalama takođe ga je dovela u nevolje. Bio je na crnoj listi nagrada Emi 1991. godine nakon „beskonačne serije šala o masturbaciji“, a otpušten je iz izgovaranja maskote patke Aflac 2011. zbog šale o japanskom zemljotresu koji je izazvao cunami koji je izazvao slom u Fukušimi.

Samo nekoliko nedelja nakon terorističkih napada 11. septembra, našalio se o njima na pečenju Plejboj mogula Hjua Hefnera – i morao je da se oporavi pričajući posebno začinjenu verziju stare rutine „Aristokrata“.

izvor rt

Ostavite odgovor