U toku pretresanja kuće, Cetinjanin izvršio samoubistvo

U toku pretresanja kuće, Cetinjanin izvršio samoubistvo

Mile Kadija (71) sa Cetinja izvršio je samoubistvo dok su službenici više organizacionih jedinica Uprave policije pretresali kuću i druge prostorije koje koristi u mjestu Njeguši. To je Pobjedi potvrđeno iz Uprave policije. 

– Pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M. K. (71) policija je po naredbi Višeg suda u Podgorici izvršila u mjestu Njeguši, opština Cetinje, 10. decembra 2022. godine, a u odnosu na predmet iz nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u Podgorici – iznuda u pokušaju, koji predmet je vodio postupajući tužilac iz pomenutog tužilaštva – saopšteno je Pobjedi iz policije.

Prema saznanjima Pobjede, kuću Kadije pretresalo je oko 15 službenika policije iz Budve i Kotora. U jednom trenutku, Kadija je sjeo na krevet, izvadio pištolj i oduzeo sebi život. Nije poznato kako je Kadija došao da oružja iako su mu policajci bili u kući, a u prostorijama je bio i jedan građanin. 

Kako su naveli iz policije, pretres su obavili službenici Uprave policije iz više organizacionih jedinica.

– Prilikom vršenja pretresa lice M. K. je izvršilo samoubistvo iz vatrenog oružja. Tom prilikom su prisutni bili policijski službenici i jedan građanin – svjedok pretresa – navode iz policije.

Uviđaj tim povodom su na licu mjesta izvršili dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kao i viši državni tužilac koji je vodio predmet.

– Prilikom pretresa pronađeni su tragovi u vezi sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju.

U sklopu aktivnosti koje su preduzete u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela na štetu građanke iz Kotora, na Njegušima je istog dana lišena slobode R. S. (68), državljanka Republike Srbije, zbog sumnje da je izvršila pomenuto krivično djelo i ona je juče privedena na dalju nadležnost Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.