U Pljevljima sutra, 7. oktobra dan žalosti

U Pljevljima sutra, 7. oktobra dan žalosti

Opština Pljevlja proglasila je petak, 7. oktobar za Dan žalosti, povodom smrti dvojice mladića iz tog grada.

Mladići Č.O. i Č.I. poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu oko 23 sata dogodila na magistralnom putu Pljevlja – Đurđevića Tara, kod Termoelektrane Pljevlja.

“Povodom tragične smrti naših sugrađana koji su sinoć stradali u saobraćajnoj nesreći, Opština Pljevlja proglašava 7. oktobar 2022. godine Danom žalosti”, kaže se u saopštenju, prenosi RTCG.

Kako se dodaje, obilježavanjem Dana žalosti pokazuje se dužan pijetet stradalim čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv ne samo za porodice, već i za grad u cjelini.

“Time iskazujemo solidarnost i duboko saosjećanje sa njihovim porodicama”, naveli su iz Opštine.

Oni su rekli da će se Dan žalosti obilježiti isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Pljevlja, javnim službama, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, kao objektima mjesnih zajednica i drugim ustanovama u Pljevljima.

Kako je saopšteno, lokalni javni emiter Radio televizija Pljevlja će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti.

“Elektronski i drugi mediji na teritoriji opštine Pljevlja, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obilježavanju Dana žalosti”, rekli su iz Opštine Pljevlja