Serena Vilijams odložila je penziju pobjedom nad Dankom Kovinić

Serena Vilijams odložila je penziju pobjedom nad Dankom Kovinić

Serena Vilijams je pokazala da nije sasvim spremna za penziju i da se plasira u drugo kolo Ju-Es opena u ponedeljak, pobjedom nad Dankom Kovinić rezultatom 6-3 6-3.

Pobjeda nad 80. rangiranom Kovinićevom, koja je tek druga ove godine, biće za Vilijamsovu samopouzdanje, ali put do rekorda koji iznosi 24. grend slem sada postaje podmukao.

Na krilima čeka drugi nosilac Estonije Anet Kontaveit, koja je savladala Žaklin Kristijan sa 6-3 6-0.

Bio je to daleko od starinskog nastupa 40-godišnje Amerikanke, ali nije bilo važno za prepun stadion Artur Eš jer je Vilijamsov borbeni duh ostao oštar kao žilet čak i ako nisu bili njeni servisi i udarci iz zemlje.

Čak i sa Vilijamsovom koja je daleko od njenog najboljeg izgleda, šanse su uvek bile poremećene protiv 27-godišnjakinje iz Crne Gore.

Igrajući na svom 21. Otvorenom prvenstvu SAD, Vilijamsova nikada nije izgubila u prvom kolu, a pobeda nad Kovinićevom bila joj je 106. na Flushing Meadovs-u.

Dok je Kovinićeva uživala u najboljoj grend slem sezoni u karijeri dolaskom do trećeg kola Australijan i francuskog opena, od Rolan Garosa nije pobedila ni u jednom meču.

Ali kako je igra počela, Vilijams je pokazivao znake nervoze, gomilajući duple greške kada je Kovinić došao ispred 3-2.

Sa publikom kao i uvek u njenom uglu, Vilijamsova je podigla svoju igru kada je trebalo, pomevši naredna četiri gema da bi preuzela prvi set.

Sada glavna, Vilijamsova nije dozvolila da joj izmakne u drugom setu, napravivši brejk na 3-2, i sa meč loptom i publikom na nogama, zaigrala je oduševljeno dok je Kovinićev povratak pogodio mrežu.