NBA zvijezda udarila saigrača na dramatičnom snimku sa treninga

NBA zvijezda udarila saigrača na dramatičnom snimku sa treninga

Jedna od najvećih NBA zvijezda mogla bi da bude u vrućoj vodi nakon što su se pojavili snimci saigrača iz Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grina na parketu Džordana Pula posle žestokog sukoba tokom treninga u srijedu.

Smatra se da se Grin od 6 stopa 6 inča od tada izvinio nakon što se crvena magla spustila, ali tek nakon što je udario Pula, koji ga je odgurnuo dok su se očigledno svađali.

Činilo se da je petostruki NBA šampion Grin oborio svog 23-godišnjeg saigrača jednim udarcem u bradu.

Nekoliko članova trenerskog štaba i igrača Voriorsa tada odmah pojuri na lice mesta u pokušaju da spreče svako dalje nasilje.

Snimak incidenta dobio je američki medij TMZ.

Iako bi snimak mogao da dovede do NBA istrage koja bi mogla da dovede do disciplinskih mera protiv Grina, generalni menadžer njegovog tima, Bob Majers, želeo je da uguši ono što obećava da će biti značajno interesovanje medija za svađe.

„Ove stvari se dešavaju. Niko to ne voli“, rekao je on. „Mi to ne odobravamo, ali dešava se.

“ Drejmond se izvinio timu. Džordan je bio tamo u prostoriji… što se tiče suspenzije, kazne, novčane kazne, mi ćemo to rešiti interno.”

Još jedan Grinov saigrač i aktuelni MVP finala NBA lige Stef Kari dodao je da je opomenuo Grina zbog njegove uloge u incidentu, ali da to ne menja ono što on oseća prema njemu.

„Drejmond je jedan od mojih omiljenih igrača“, rekao je Kari.

“ Rekao sam mu to, ali sam samo rekao: ’Bolji si od ovoga. ne radi ovo. Ne radi to sebi i stavljaj se u ovu poziciju.’ I dalje volite tu osobu. Ne voli ono što je uradio, ali ipak voli tog momka.”

Kari je takođe odbacio tvrdnje da se Pulov stav promenio na gore dok je trenutno uključen u razgovore o produženju ugovora sa Voriorsima, pozivajući se na takve glasine kao na „apsolutni BS. ”

Grin i Pul su bili ključni članovi tima Voriorsa koji je pobedio Boston Seltikse u junskom finalu MVP-a.

Voriorsi bi svoju NBA sezonu trebalo da otvore 19. oktobra protiv Los Anđeles Lejkersa.