Joković: Možda će moći iz budžetske rezerve u nekoj mjeri nadoknaditi šteta od nevrijemena

Joković: Možda će moći iz budžetske rezerve u nekoj mjeri nadoknaditi šteta od nevrijemena

Hektare lubenice, pipuna, paprike uništilo je nedavno nevrijeme i tako nanijelo ogromnu štetu poljoprivrednicima iz Malesije. Grad nije zaobišao ni Plantaže. Naša ekipa bila je na terenu.

Za samo deset minuta nevrijeme praćeno jakim gradom Zefu Dedvukaju je sve uništilo. Sada s nevjericom gleda šta je od rada i truda na 22 hektara zemlje ostalo.   

Uložili su poljoprivrednici Malesije mnogo.  

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković, nakon što se s prvim čovjekom Tuzi Nikom Đeljošajem uvjerio u posljedice grada na području Melesije – Sukuruća, Podhuma i ostalih mjesta, kaže da će ići prema Vladi da vide da li se može šta učiniti iz budžetske rezerve kako bi se se u nekoj mjeri nadoknadio ovako veliki gubitak koji je zadesio Malesiju.

Đeljošaj kaže da je ovo uništena ekonomija.

„Očekujemo od Vlade da podrži našu ekonomiju, ali imamo i rezervni plan. Ako bude zastoja moraćemo da se zadužimo kao opština i da podignemo kredit da pomognemo ovim ljudima da bi u narednim godinama proizvodili“, rekao je Đeljošaj.

Nevrijeme u Podgorici i okolini, pogodilo je i vinograde i voćnjake Plantaža gdje su očekivali jednu od uspješnijih berbi.