A$AP Roki se izjasnio da nije kriv po optužbama za napad vatrenim oružjem

A$AP Roki se izjasnio da nije kriv po optužbama za napad vatrenim oružjem

LOS ANĐELES  — Reper A$AP Roki izjasnio se da nije kriv za krivično delo napada vatrenim oružjem koje je nastalo tokom sukoba u Holivudu 2021.

Optužen je da je izvukao pištolj i dvaput ispalio iz njega u pravcu bivšeg prijatelja tokom svađe u Holivudu u novembru 2021. On se u srijedu izjasnio da nije kriv po dve tačke optužnice za napad poluautomatskim oružjem i naložio da se vrati na sud u novembru. 2.

Vrhovni sud Los Anđelesa Viktorija B. Vilson naredila je reperu, čije je zakonsko ime Rakim Atelaston Majers, da se kloni bivšeg prijatelja.

Majers i još dvojica muškaraca pobegli su nakon što je on ispalio pištolj, saopštila je policija. On je prvi put uhapšen u incidentu na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu 20. aprila, a istog dana je pušten uz kauciju.

Član harlemskog hip hop kolektiva A$AP Mob, A$AP Roki je prvi put ostavio trag u muzici singlom „Peso“ 2011. Njegov debi album iz 2013. „Long. Uživo. A$AP“, zauzeo je prvo mijesto na Billboard 200, kao i njegov nastavak iz 2015, „At. Dugo. Last. A$AP.” Bio je nominovan za dvije Gremi nagrade.