Vučiniću određen pritvor zbog sumnje da je pripadik kriminalne organizacije Miloša Medenice

Vučiniću određen pritvor zbog sumnje da je pripadik kriminalne organizacije Miloša Medenice

Podgoričaninu Marku Vučiniću određen je pritvor nakon što se u ponedjeljak predao Specijalnom tužilaštvu koje ga sumnjiči da je pripadnik kriminalne organizacije koju je formirao Miloš Medenica, sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Advokat Miloš Vuksanović kazao je za Pobjedu da je Vučiniću pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Vučinić je u ponedjeljak došao u zgradu SDT-a u pratnji advokata Vuksanovića gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

On je pred tužiocem Jovanom Vukotićem negirao sumnje SDT-a i ,,stavio se na raspolaganje nadležnim državnim organima“.

SDT sumnjiči Vučinića da je zajedno sa Milošem Medenicom i Nikolom Raičevićem, koji je još uvjek nedostupan državnim organima, posredovao u dogovaranju mita koji su Vasilije Petrović, sin vlasnika kompanije ,,Cijevna Commerce“, i Bojan i Marko Popović (izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik Fab Petrola) pristali da daju za pozitivne ishode bez obzira na činjenično stanje u sudskim procesima koje su kompanije Fab live i Cijevna komerc vodile protiv kompanija ,,Gugi komerc“ i ,,Omorika“.

-Marko Vučinić i Nikola Raičević sa umišljajem su posredovali davanju mita dok je Miloš Medenica neposredno službenom licu ( Vesna Medenica) obećao mito ukoliko korišćenjem svog službenog položaja posreduje da se izvrši neka službena radnja – navodi se u naredbi za istragu.

Vesna Medenica se sumnjiči se da je kao predsjednica Vrhovnog suda uticala na ishode u ova dva slučaja za korist od ukupno 590.600 eura.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila u kasnim večernjim satima na podgoričkom aerodromu, dok su njenom sinu Milošu lisice na ruke stavljene mjesec kasnije, takođe na podgoričkom aerodromu gdje ga je na povratku iz Beograda sačekala podgorička policija.

Da poslije hapšenja Vesne Medenice uhapšeni su policajac Milorad Medenica, službenica Uprave carina i prihoda Ivana Kovačević, bivši fudbaler Luka Bakoč i

Vasilije Petrović, sin vlasnika kompanije „Cijevna komerc“ koji je ubrzo pušten da se brani sa slobode.

Osim njih, na listi osumnjičenih za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji tada su se našli i Marko Popović, Bojan Popović, Darko Lalović, Petar Milutinović i Radomir Raičević, kao i firma ,,Kopad kompani“ iz Nikšića.