Uhapšene 3 osobe zbog sumnje iznude 30 000 eura

Uhapšene 3 osobe zbog sumnje iznude 30 000 eura

Službenici Centra bezbjednosti Budva su uhapsili N. P. (29) iz Nikšića, S. P. (25) iz Budve i I. R. (35) iz Berana zbog sumnje da su prijetnjama od B. K.  iznudili oko 30.000 eura – navedeno je u saopštenju Uprave policije, prenosi Pobjeda.

Sinoć tokom hapšenja kod osumnjičenih za krivično djelo iznuda pronađen je novac u iznosu od 4.600 eura.

Oni su sprovedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilštvu u Kotoru na dalju nadležnost i postupanje.

Ove osobe su, kako se sumnja, od novembra 2021. godine do kraja juna ove u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, prijetnjom od B. K. iznudili više hiljada eura, na način što su mu upućivali pozive i neposredno se sastajali sa njim kao navodni posrednici između oštećenog i osoba iz Kotora kojima je B. K. dugovao novac na ime navodno propalog posla – objasnili su iz UP.

N. P, S. P. i I. R. su 29. juna otišli u kuću u kojoj živi otac oštećenog B. K, te od njega zahtijevali da obezbijedi novac do 5. jula upućivajući mu prijetnje.

Potom je N. P. pozvao oštećenog B. K. 2. jula koji mu je tada saopštio da se još nije snašao za novac, nakon čega mu je N. P. uputuo niz prijetnji po život i živote članova njegove porodice. N. P. je juče došao u Budvu i sastao se sa majkom oštećenog B. K. koja mu je tada predala novac u iznosu od 4.600 eura. Osumnjičeni su od B. K. ovim radnjama iznudili novac u iznosu od oko 30.000 eura – navedeno je u saopštenju.