Ubijen Šaković, član škaljarskog klana

Ubijen Šaković, član škaljarskog klana

Milić Minja Šaković, koji je u policijskim evidencijama označen kao član škaljarskog klana ubijen je večeras, oko 23.40 časova ispred zidina starog grada u Budvi, prenosi Pobjedi.

Kako prenosi RTV Budva, Šaković je iz više hitaca ubijen dok je sjedio u lokalu „Korkovado“.

Građani i turisti koji su se tokom ovog nemilog događaja našli u blizini, bili su vidno uznemireni i uplašeni.Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na rasvjetljavanju događaja, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena – saopšteno je iz Uprave policije.Šaković je bio poznat kao višestruki povratnik. On je sa bratom Markom osuđen zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića, koji je likvidiran 2005. godine u sačekuši ispred kuće.

Njegovo ime pominjano je u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada ga nije zvanično teretilo za taj zločin.

Milić Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. Operativna saznanja policije ukazuju da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Minja Šaković je u policijskom dosijeu bio poznat i po nedozvoljenom držanju oružja, nasilničkom ponašanju i iznudi.

Šaković je bio osuđen na godinu zatvora, jer su sa prijateljem Darkom Lakovićem 2010. pokušali da nelegalno pribave korist iz magacina firme Ljupčeta Videvskog, odnosno da oduzmu piće vrijednosti oko 12.000 eura. Na teret im je stavljeno krivično djelo iznuda. Samo godinu dana kasnije, osuđen je na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj.

Istražitelji su više mjeseci provjeravali porijeklo imovine Šakovića i na kraju obustavili finansijsku istragu protiv njega.

SDT je u septembru prošle godine podiglo optužnicu protiv sedmočlane grupe koja je okrivljena da je pripremala ubistvo Šakovića.

Napad na Šakovića je osujećen početkom marta 2021. hapšenjem Podgoričana Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35), Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričanin Saša Stanišić.Državljanin Crne Gore Boban Milić (34) uhapšen je 8. juna ove godine u Beogradu zbog sumnje da je pripadao kriminalnoj grupi koja je čiji je cilj bio izvršenje  teških krivičnih djela,među ostalima i ubistvo Milića Minje Šakovića u Podgorici.