Podgorica: U razmjeni vatre sa policijom ubijen Fadil Koljenović

Podgorica: U razmjeni vatre sa policijom ubijen Fadil Koljenović

U razmjeni vatre sa policijom ubijen je Fadil Koljenović iz Podgorice, potvrđeno je iz Uprave policije.

Prema informacijama „Vijesti“, on je otvorio vatru na policiju koja je sprovodila istragu bacanja eksplozivne naprave na kuću njihovog kolege Mervana Eća.

Incident se dogodio u podgoričkom naselju Konik.

„Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju događaja u kojem su jutros u dvorište porodične kuće koju koristi policijski službenik, bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna aktivirana, policija je identifikovala dva osumnjičena lica F.K. i R.A. Prilikom lišenja slobode u naselju Konik, lice F.K. je otvorilo vatru u pravcu policijskih službenika, nakon čega su policijski službenici upotrijebili vatreno oružje usled čije upotrebe je F.K. teško ranjen i prevezen u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći. On je usled zadobijenih povreda preminuo“, saopšteno je iz Uprave policije.

Drugi osumnjičeni, Radovan Aletić, uhapšen i priveden u službene prostorije.

U saopštenju se navodi i da su uviđajne radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u toku, a da će o dalje preduzetim aktivnostima će javnost biti blagovremeno obeviještena.

Ranije danas, Vijesti su javile da su dvije bombe bačene na kuću policajca Mervana Eća, u podgoričkom naselju Konik.

Jedna od dvije bombe je eksplodirala. Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je pričinjena manja materijalna šteta i da rade na identifikaciji napadača.