Daidović: Zadovoljni smo posjetom i intersovanjem za našu zemlju u Istambulu

Daidović: Zadovoljni smo posjetom i intersovanjem za našu zemlju u Istambulu

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je juče u Istanbulu, a kako je kazao državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Damir Davidović zadovolji su posjetom i interesovanjem turskih medija.

Prezentaciju su organizovali uz pomoć Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija Glavnog grada Podgorice i opština Bar, Budva i Tivta, a uz podršku Ambasade Crne Gore u Turskoj.

Državni sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Damir Davidović kazao je da imaju razloga da budu zadovoljni posjetom prezentaciji. On je podsjetio na sadržaj sastanka koji su predstavnici turističke privrede Crne Gore imali sa turskim medijima.

„Sastanak je trajao dva sata, u okviru kojeg smo odgovarali na razna pitanja koja se tiču Crne Gore, ekonomske situacije u Turskoj i potencijala za dalju saradnju“, kazao je on.

Davidović je istakao značaj ove prezentacije, kao i poslovne radionice koju je, kako je kazao, posjetilo oko 100 agencija i turoperatora iz Turske.

„Sama činjenica da ove godine imamo mnogo bolju avio povezanost daje razloga za optimizam i negdje govori da je ove jedno tržište koje će ove godine sigurno ostvariti dobar rezultat, kao emitivno tržište ka nama, a da mi imamo prostora da u narednim godinama taj rezultat značajno podignemo“, rekao je Davidović.

Crnogorsko primorje je dominantno i u crnogorskom turističkom prometu, i neizostavna tema na ovakvim sastancima i prezentacija sjevera Crne Gore kao i centralnog dijela.

„Svaka opština u Crnoj Gori ima neke svoje specifičnosti, što je danas ovdje i prezentovano, i čini mi se da su reakcije jako pozitivne“, poručio je on.