Đoković je na listi kandidata za Indijan Vels, ali se očekuje da će ponovo propustiti

Đoković je na listi kandidata za Indijan Vels, ali se očekuje da će ponovo propustiti

Novak Đoković je u sredu stavljen na listu učesnika za predstojeći teniski turnir u Indijan Velsu, ali se očekuje da će mu biti zabranjeno da putuje u Sjedinjene Američke Države da bi se takmičio zbog stalnog odbijanja da se vakciniše. protiv COVID-19.

Srpski teniser svijeta je petostruki šampion na ATP 1000 turniru, ali nije igrao meč na tvrdim terenima u pustinji južne Kalifornije od 2019. godine.

Sjedinjene Države su postavile uslov o vakcinaciji za strane avio putnike za koji se ne očekuje da će biti ukinut prije nego što glavni žreb počne 9. marta.

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena je prošlog mjeseca saopštila da će ukinuti vanredne deklaracije o COVID-19 11. maja, skoro tri godine nakon što su Sjedinjene Države uvele sveobuhvatne mjere pandemije kako bi suzbile širenje bolesti.

Direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has nedavno je rekao da bi bila „sramota“ da Đokoviću ove godine ne bude dozvoljeno da se takmiči na Indijan Velsu i drugim turnirima u Sjedinjenim Državama.

Haas je rekao da će organizatori Indijan Velsa učiniti sve da pomognu Đokoviću da igra.

Đoković, jedan od najistaknutijih nevakcinisanih sportista na svijetu, propustio je prošlogodišnji Australijan open i deportovan je iz zemlje zbog vakcinalnog statusa.

Povratio je učešće na turniru ove godine i osvojio ga i osvojio rekordnu 22. grend slem titulu i svetski broj jedan na rang listi.

Ovaj 35-godišnjak je ranije izjavio da bi propustio grend slemove radije nego da bi imao vakcinu protiv COVID-a.

Čak i ako Đoković ne bude u mogućnosti da se takmiči na Indijan Velsu, i dalje će biti mnogo talenata.

Španski velikan Rafael Nadal, drugi svetski teniser Karlos Alkaraz i branilac titule Tejlor Fric bili su među onima koji su uvršteni na listu prijavljenih u sredu.

Jedna ženska ekipa, broj jedan na svetu i branilac titule Iga Sviatek, šampionka Australijan opena Arina Sabalenka i Amerikanke u usponu Džesika Pegula i Koko Gauf boriće se za prestižnu titulu.