NBA: tripl-dabl Lebrona Džejmsa potopio Nikse u produžetku

NBA: tripl-dabl Lebrona Džejmsa potopio Nikse u produžetku

Lebron Džejms se približio NBA rekordu Kareema Abdul-Jabbara i dobio dva mesta na listi asistencija svih vremena u utorak uveče, kada je superzvezda Los Anđeles Lejkersa ostvarila svoj prvi tripl-dabl u sezoni i izazvala 129-123. pobeda u produžetku nad domaćinom Njujork Niksima.

Denis Šroder je pogodio trojku sa 3:14 u produžetku i započeo odlučujući rezultat od 7-0 Lejkersa, koji su prekinuli niz od dva poraza. Džejlen Branson je postigao rekordnih 37 poena za Nikse, koji su izgubili dva uzastopna i šest od osam.

Džejms, koji je u ponedeljak propustio poraz Los Anđelesa od Bruklin Netsa sa bolom levog skočnog zgloba i levog stopala, završio je sa 28 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Sada ima 38.299 bodova u karijeri, 89 bodova manje od obaranja Abdul-Jabbarovog rekorda.

Džejmsova osma i deveta asistencija na utakmici — što je dovelo do trojke Troja Brauna Mlađeg i zakucavanja Tomasa Brajanta u uzastopnim posedama početkom četvrte četvrtine — nadmašio je Džejmsa Marka Džeksona (10.334 asistencije) i Stiva Neša (10.335 asistencija) i na četvrto mesto na listi svih vremena. Džejms je završio noć na 10.338.

Nagets 122, Pelikans 113

Nikola Jokić je postigao 26 poena, 18 skokova i 15 asistencija za svoj 16. tripl-dabl u NBA ligi, dok je Džamal ​​Marej ubacio 32 poena dok je domaćin Denver pobedio Nju Orleans.

Kentavious Caldvell-Pope i Aaron Gordon postigli su po 15 poena, a Majkl Porter mlađi dodao je 13 za Nagetse, koji su pobedili tek drugi put u pet utakmica.

Si Džej Mekolum i Herbert Džons postigli su po 21, a Brendon Ingram je završio sa 16 poena za Pelikanse, koji su zabeležili deveti uzastopni poraz.

Heat 100, Kavalirs 97

Džimi Batler postigao je rekordnih 23 poena i bio dvocifren dvocifren strelac dok je gostujući Majami pobedio Klivlend.

Kaleb Martin, Bam Adebajo i Tajler Hero su dodali po 18 poena za Majami, koji je sada 1-1 na putu od četiri utakmice. Adebajo je uhvatio 11 skokova, a Martin 10 za Hit, koji je pobedio četvrti put u pet utakmica.

Evan Mobli je predvodio Klivlend sa 19 poena, dok je Džeret Alen imao 14 poena i 11 skokova. Donovan Mičel i Darijus Garland postigli su po 16 poena za Kavalirse, koji nisu pobedili u uzastopnim utakmicama od 2-4. januara, kada su savladali Čikago Bulse i Finiks Sanse.

Klipers 108, Buls 103

Kavhi Leonard postigao je rekordnih 33 poena, Norman Pauel je dodao 27, a Pol Džordž je zabeležio dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova dok je Los Anđeles pobedio Čikago.

Los Anđeles je iskoristio 20 izgubljenih lopti u Čikagu da bi poboljšao rezultat na 2-1 na putu od šest utakmica i pobedio po šesti put u sedam utakmica. Ivica Zubac imao je i dabl-dabl, koji je doprineo 14 poena i 12 skokova.

Demar DeRozan, koji je postigao 20 poena kao jedan od šest dvocifrenih Bulsa, imao je osam izgubljenih lopti u karijeri.

Bucks 124, Hornets 115

Giannis Antetokounmpo je postigao 34 poena i uzeo 18 skokova, a Milvoki je preživeo turbulentnu četvrtu četvrtinu i zabeležio petu uzastopnu pobedu, savladavši gostujući Šarlot.

Milvoki je prošao skoro sedam minuta između postignutih golova iz igre u četvrtoj trećini, a Šarlot je stalno smanjivala prednost Baksa od 17 poena sa manje od sedam minuta do pet poena za nešto više od minuta do kraja. Prekršaj se pokazao dovoljnim za Milvoki da zadrži Hornetse na odstojanju, pošto su Baksi otišli ​​5 od 6 na liniji u konačnih 1:14.

Šarlot se ohladila nakon što je smanjila zaostatak na pet poena. Džejlen MekDenijels je promašio pokušaj za 3 poena za jedan minut do kraja, što bi učinilo da igra sa jednim posedom lopte, a Pi Džej Vašington je napravio faul koji je efektivno okončao nadigravanje. LaMelo Ball je zadržao Hornetse svojim drugim tripl-dablom u sezoni. Postigao je rekordnih 27 poena, upisao 11 asistencija i 10 skokova.