Troje ubijenih u pucnjavi u prodavnici u državi Vašington

Troje ubijenih u pucnjavi u prodavnici u državi Vašington

Tri osobe su ubijene u pucnjavi u prodavnici u centralnoj državi Vašington rano u utorak, saopštila je policija, a osumnjičeni je na slobodi i smatra se opasnim.

Policija je pozvana u krug K u Jakimi, u Vašingtonu, oko 3:30 po lokalnom vremenu kada su tri osobe, koje nisu identifikovane, pronađene mrtve, rekao je novinarima šef Met Marej. Dve žrtve su upucane u prodavnici, dok je treća upucana napolju, što je, kako su vlasti rekli, izgledalo kao slučajni čin nasilja.

Motiv je nepoznat, a osumnjičeni muškarac se smatra opasnim za zajednicu, rekao je on.

„Izgleda da je to slučajna situacija. Nije bilo očiglednog sukoba između strana“, rekao je Marej. „Mužjak je samo ušao i počeo da puca.

Ove nedelje, Sjedinjene Države su bile užasnute uzastopnim masovnim pucnjavama u Kaliforniji, u kojima je poginulo 18 žrtava.

Nakon što je otvorio vatru u prodavnici, osumnjičeni je pretrčao ulicu i pucao u vozilo, primoravši vozača da pređe na suvozačevo sedište. Osumnjičeni je ukrao automobil, opisan kao siva ili srebrna limuzina Krajsler, i pobegao, saopštila je policija.

Stanje vozača, uključujući i da li je ranjen, nije poznato.

Policija je u okviru uviđaja prikupila bezbednosne snimke i iskaze očevidaca sa lica mesta. Policijska uprava je na društvenim mrežama objavila fotografiju muškarca u crnom, uključujući šešir, duksericu i farmerke, i bele Nike cipele.

Jakima je grad od oko 97.000 stanovnika u dolini Jakima u Vašingtonu, poljoprivrednom regionu poznatom po usevima jabuka i vinarijama.