Mis SAD R’Boni Gabrijel pobjeđuje na takmičenju za mis univerzuma

Mis SAD R’Boni Gabrijel pobjeđuje na takmičenju za mis univerzuma

R’Boni Gabrijel, modni dizajner, model i instruktor šivenja iz Teksasa, za koga su zvaničnici takmičenja rekli da je prva Amerikanka Filipina koja je osvojila Mis SAD, krunisana je u subotu uveče za Mis Univerzuma.

Gabrijel je zatvorila oči i sklopila ruke sa drugoplasiranim Mis Venecuele, Amandom Dudamel, u trenutku dramatičnog otkrivanja pobednice, a zatim je zablistala nakon što je objavljeno njeno ime.

Odzvanjala je jaka muzika, a njoj je uručen buket cveća, uvučen u pojas pobednice i krunisan tijarom na bini na 71. takmičenju za mis univerzuma, održanom u Nju Orleansu.

Druga pratilja bila je Mis Dominikanske Republike, Andreina Martinez.

U okviru pitanja i odgovora u poslednjoj fazi takmičenja za tri finalistkinje, Gabrijel je upitan kako bi radila na tome da pokaže da je Mis Univerzum „osnažujuća i progresivna organizacija“ ako bi pobedila.

„Iskoristila bih to da budem transformacioni lider“, odgovorila je ona, navodeći svoj rad koristeći reciklirane materijale u svom modnom dizajnu i podučavajući šivenje preživelima od trgovine ljudima i nasilja u porodici.

„Tako je važno ulagati u druge, ulagati u našu zajednicu i koristiti svoj jedinstveni talenat da napravite razliku“, nastavio je Gabrijel. „Svi mi imamo nešto posebno, i kada to seme posadimo drugim ljudima u svom životu, mi ih transformišemo i koristimo to kao sredstvo za promene.

Prema mis Univerzuma, Gabrijel je bivši srednjoškolski odbojkaš i diplomac Univerziteta Severni Teksas. Kratka biografija objavljena na veb stranici organizacije kaže da je ona takođe izvršna direktorka sopstvene održive linije odeće.

Skoro 90 takmičara iz cijelog svijeta učestvovalo je u takmičenju, rekli su organizatori, uključujući „lične izjave, detaljne intervjue i različite kategorije, uključujući večernje haljine i kupaće kostime“.

Mis Curacao, Gabriela Dos Santos, i Miss Portorika, Ashlei Carino, zaokružile su pet najboljih finalista.