Helikopter sa 4 osobe srušio se u Meksičkom zalivu

Helikopter sa 4 osobe srušio se u Meksičkom zalivu

Američka obalska straža provela je sate u četvrtak u potrazi u vodama kod Luizijane u potrazi za četiri osobe u helikopteru koji se srušio dok je napuštao naftnu platformu.

Pilot helikoptera i trojica naftnih radnika ušli su u Meksički zaliv oko 8:40 po srednjoevropskom vremenu, rekao je podoficir Hose Ernandez, portparol 8. okruga obalske straže sa sedištem u Nju Orleansu. Posada u čamcu i helikopteru do sredine popodneva nije našla nikakav trag od njih.

„Još uvek tražimo svu četvoricu“, rekao je Hernandez oko 15.20 časova. „Nismo našli nikoga.“

Jedan od nestalih radnika je 36-godišnji David Scarborough iz Lizane, Misisipi, prema njegovoj supruzi. Lejsi Skarboro je rekla za novine Sun Herald da čeka bebu i da je njen muž nedavno dobio unapređenje na poslu.

Rekla je da se njena porodica moli da njen muž i ostali budu bezbjedno spašeni.

„Uživao je u svom poslu i svojim saradnicima“, rekla je Lejsi Skarboro.

Helikopter se spustio oko 10 milja (16 kilometara) od obale Jugozapadnog prolaza, brodskog kanala na ušću reke Misisipi jugoistočno od Nju Orleansa. Helikopteri rutinski prevoze radnike do i sa naftnih platformi u Zalivu.

Hernandez je rekao da naftnom platformom upravlja Valter Oil and Gas iz Hjustona. Asošiejted pres je kontaktirao portparola kompanije, koji nije odmah bio dostupan za komentar.

Čini se da vreme nije bio faktor u nesreći, rekao je Hernandez, pošto u četvrtak nije bilo izveštaja o olujama u toj oblasti.

Pre dve nedelje, obalska straža je spasila tri osobe nakon što se helikopter srušio kod obale Luizijane dok je pokušavao da sleti na platformu za naftnu platformu. Ta nesreća se dogodila 15. decembra južno od zaliva Terebonne, otprilike 60 milja (97 kilometara) zapadno od oblasti koju je obalska straža pretraživala u četvrtak.