Bečić sa ministarkom spoljnih poslova Belgije: Puna podrška za evropsku budućnost Crne Gore

Bečić sa ministarkom spoljnih poslova Belgije: Puna podrška za evropsku budućnost Crne Gore

Aleksa Bečić, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore, sastao sa danas sa Ađom Labib, ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Belgije.

„Belgija nije samo naš partner, ona je bila i snažan podržavalac na našem putu ka statusu kandidata, putu koji nas je učvrstio ne samo geografski, već i duhovno i politički kao dio evropske porodice“, rekao je Bečić.

Ministarka Labib očekuje da će Belgija ponovno imati srećnu ulogu u napretku i snažnom ubrzanju Crne Gore na evropskom putu tokom njenog predsjedavanja 2024. godine, kao što je to bio slučaj prije 13 godina, kada je dobila kandidatski status.

Bečić je posebno istakao odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao „ključnim izazovima koji stoje pred nama“.

„Ova borba nije samo pravni ili politički zadatak, ona je moralni imperativ, suština naše posvećenosti vladavini prava i demokratskim principima. Nećemo ustuknuti ni pred kakvim izazovima koji stoje pred nama. Spremni smo da se suočimo sa svakim oblikom korupcije i kriminala, bez obzira na njihovu prirodu ili razmjere. Imenovanje nosilaca najviših pravosudnih funkcija nije samo proceduralni korak, već ključna faza u uspostavljanju čvrste i nepristrasne pravde“, kazao je Bečić.

Labib je istakla punu podršku i očekivanja Belgije za evropsku budućnost Crne Gore, izražavajući čvrsto uvjerenje u skoriji prijem naše zemlje u krug punopravnih članica Evropske unije.

„Podrška Belgije našim naporima i težnjama dodatno osnažuje našu posvećenost evropskim integracijama. Danas stojimo na pragu novog doba, doba kada Crna Gora, sa svojim partnerima, hrabro korača ka svetlijoj, pravednijoj i prosperitetnijoj budućnosti za sve naše građane, zaključio je Bečić.