Odbojkaška reprezentacija Rusije se izvinila zbog „majmunske“ uvrede na račun crnog igrača

Odbojkaška reprezentacija Rusije se izvinila zbog „majmunske“ uvrede na račun crnog igrača

Lokomotiva Kalinjingrad prokomentarisala je u petak skandal oko njihovog trenera

Ruska ženska odbojkaška reprezentacija Lokomotiva Kalinjingrad insistirala je na tome da selektor Andrej Voronkov nije mislio na uvredu kada je izgledao da je vređao crnu igračicu rivalskog tima tokom odlučujućeg prvenstvenog meča.

Voronkov se suočava sa zabranom do dvije godine nakon što su ga čule TV kamere kako pitaju jednog od njegovih igrača „zašto opet hvataš ovog majmuna“ tokom finalne utakmice Lokomotivine serije ruske ženske Super lige protiv Uraločke-NTMK ranije ovog mjeseca.

Komentari su uzeti kao referenca na kubansku zvezdu Uraločke Ajlamu Cese Montalvo.

Disciplinska komisija Ruske odbojkaške federacije odlučila je u četvrtak da se Voronkov suoči sa kaznom do 24 meseca zbog komentara.

Trener – bivši trener muške reprezentacije Rusije – do sada je odbijao da se javno izvini zbog ovih primedbi, iako je Lokomotiva konačno dala odgovor u petak.

Odbojkaški klub Lokomotiva se iskreno izvinjava zbog incidenta koji se dogodio u petom meču finalne serije Super lige“, ​​navodi se u saopštenju.

„Zaposleni u našem klubu, igrači, treneri su se uvek sa velikim poštovanjem odnosili prema protivnicima, sudijama i navijačima.

„Principi međusobnog poštovanja su nam važni, a u životu kluba nije bilo, nema i neće biti mjesta diskriminacije.

„O tome svedoči i činjenica da su u našem timu četiri godine postojanja igrali predstavnici različitih država i nacionalnosti, među kojima su odbojkaši iz Nemačke, Kube, Poljske, Srbije, Holandije.

Uprkos zahtevima Uraločke i drugih mesta da se Voronkov lično izvini Montalvu i da Lokomotiva pokaže skrušenost, klub je tvrdio da to nije učinio ranije zbog disciplinskog postupka i da ne pokvari „utisak divnog” finala protiv Uraločke – što Lokomotiva je pobjedila i osvojila drugu uzastopnu titulu nacionalnog prvaka.

„Emotivna fraza glavnog trenera našeg tima, izrečena u žaru odlučujuće utakmice finala, nije imala za cilj da uvredi ili ponizi bilo koga na terenu ili van njega. Ako se to desilo, to je učinjeno bez ikakve namjere sa naše strane“, saopštili su iz kluba.

„Još jednom se izvinjavamo Uraločki-NTMK, divnoj odbojkašici ovog tima, Ailama Cese Montalvo, svim navijačima, ljubiteljima odbojke i sporta!

Voronkov (54) će saznati tačnu dužinu suspenzije na zasedanju Izvršnog komiteta Ruske odbojkaške federacije 31. maja.

21-godišnja Montalvo dala je svoju izjavu na društvenim mrežama nakon incidenta, rekavši da će se izdići iznad svađa i „neće se boriti protiv zla sa zlom“.

Od tada je najavljeno da će Kubanka napustiti Uraločku, iako se veruje da njen izlazak nije povezan sa skandalom, kako prenosi RT.

Ostavite odgovor