Džoni Dep u glavnoj ulozi „Žana du Bari“ otvara Kan

Džoni Dep u glavnoj ulozi „Žana du Bari“ otvara Kan

Istorijska drama „Žana du Bari“, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi kralja Luja KSV, otvoriće 76. filmski festival u Kanu.

Organizatori francuskog festivala najavili su u sredu da će ovogodišnje izdanje započeti filmom iz perioda koji je režirala Majven, francuska glumica i rediteljka, u kojoj glumi. Ona igra omiljenu kurtizanu Luja KSV, Jeanne du Barri.

„Žana du Bari“ je najavljena kao Depov povratnički film nakon njegovog prošlogodišnjeg eksplozivnog suđenja sa Amber Herd, njegovom bivšom ženom. Nakon što su i Dep i Herd optužili jedan drugog za fizičko i verbalno zlostavljanje, građanska porota je Depu dodelila 10 miliona dolara odštete i 2 miliona dolara Herdu. U decembru su postigli nagodbu.

„Žana du Bari“ biće premijerno prikazana 16. maja u Kanu i, držeći se tradicije, biće prikazana istog dana u francuskim bioskopima. Netflik je povezan sa filmom, ali samo labavo. Strimer je licencirao film za prvi post-bioskopski izlog 15 mjeseci nakon njegovog debija, i to samo u Francuskoj. Ova zemlja bogata bioskopima ima stroge propise o čuvanju pozorišnih izloga, koji se takođe odnose na pravila koja regulišu takmičarski sastav u Kanu.

Još uvek nije najavljeno američko izdanje za „Jeanne du Barri“.

Kan je ranije najavio da će „Indijana Džons i brojčanik sudbine” i „Ubice cvetnog mjeseca” Martina Skorsezea imati svetsku premijeru na festivalu sledećeg mjeseca.