Kirjos se oseća kao da je „propao“ na US Openu

Kirjos se oseća kao da je „propao“ na US Openu

Nik Kirjos je rekao da je pobjeda jedina stvar koja je bitna na grend slemu i da je „razoren“ porazom u pet setova od Karena Hačanova u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD u utorak.

Australijanac se suprotstavio Hačanovu, ali nije učinio dovoljno da se suprotstavi kažnjavanju Rusa jer je pao 7-5 4-6 7-5 6-7(3) 6-4 da bi prekinuo svoju ponudu za prvi Grand Slam titula.

„Očigledno sam samo slomljen“, rekao je Kirjos novinarima

„Samo se osećam kao da sam pobjedio sve ili ništa, da budem iskren. Osećam se kao da sam upravo podbacio na ovom događaju upravo sada.“

Kirjos je rekao da je Hačanov, koji je spasio sedam od devet brejk lopti sa kojima se suočio, bio bolji igrač u najvećim trenucima, pošto je 27. nosilac prvi put izborio kartu za Gren slem polufinale.

Finalista Vimbldona Kirjos je u prethodnom kolu nokautirao prvog igrača svijeta Danila Medvedeva, ali je 27-godišnjak rekao da je samo podizanje trofeja bilo važno.

„Svi ljudi pamte Gren slem, bilo da pobjedite ili izgubite“, rekao je on.

„Mislim da je skoro svaki drugi turnir tokom godine zaista gubljenje vremena. Trebalo bi samo da otrčiš i pojaviš se na grend slemu. To je ono po čemu te pamte.“

Pošto se spakovao na poslednjem turniru ove godine, Kirgios je rekao da će biti mučno čekanje do početka Gren slem sezone Australijan opena sledeće godine.

„Kao da morate da počnete sve iznova… To je jednostavno poražavajuće“, rekao je on. „To je srceparajuće. Ne samo za mene, već i za sve koje znam da žele da pobjedim.“