Univerzitetu Crne Gore uručena donacija vrijedna 50.000 evra

Univerzitetu Crne Gore uručena donacija vrijedna 50.000 evra

U okviru panel diskusije „Sajber higijena i bezbjednosna kultura u organizacijama“, Univerzitetu Crne Gore je danas uručena donacija vrijedna 50.000 evra – 500 licenci CybSafe softvera za zaposlene na Univerzitetu, koja uključuje i onlajn obuke, personalizovane digitalne sadržaje, periodična testiranja i izvještaje o analizi ponašanja korisnika.

Rektoru UCG Vladimiru Božoviću donaciju je simbolično uručio izvršni direktor kompanije Sky Express Montenegro Majo Mićović.

Božović je iskazao zahvalnost na vrijednoj donaciji, koja je značajna jer dolazi u vrijeme vrlo intenzivne digitalizacije gotovo svih poslovnih procesa na Univerzitetu Crne Gore, te će se primjenom ovog softvera umanjiti bezbjednosni rizici.

On je izrazio vjerovanje da će, na obostranu korist, biti velikih pomaka u oblasti sajber bezbjednosti, usljed saradnje sa kompanijom koja je partner sa regionalnim liderom u sajber bezbjednosnim rješenjima – kompanijom SKY Express , i ujedno je dio jednog od vodećih svjetskih fondova u investiranju sistema u sajber softverska rješenja licenci – Evolution Equity Partners.