UIKS i „Help – Hilfe Selbsthilfe“ reačizovali aktivnosti u vrijednosti skoro 187 hiljada eura

UIKS i „Help – Hilfe Selbsthilfe“ reačizovali aktivnosti u vrijednosti skoro 187 hiljada eura

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i njemačka organizacija „Help – Hilfe Selbsthilfe“ su, u okviru projekta „Socijalno – ekonomsko osnaživanje u regionu Zapadnog Balkana“, uspješno realizovali aktivnosti koje su se odnosile na UIKS u prethodne dvije godine, ukupne vrijednosti 186.794,48 eura, piše Pobjeda.

U prethodnoj godini, u okviru navedenog projekta, u UIKS-u su rekonstruisani objekat farme svinja, krov na objektu auto – mehaničarske radionice, nabavljena je linija za pletenje željeza i izvršena obuka četiri zatvorenika za zanimanje pomoćnog kuvara, za koje su im uruceni sertifikati.

Navedene aktivnosti u 2021. godine su iznosile 126.389 eura, od čega je Uprava obezbijedila 56.000 eura.

Tokom 2022. godine, saradnjom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i „Help – Hilfe Selbsthilfe“, rekonstruisan je krov na bjelopoljskom zatvoru, kao i krov kotlare na tom objekru. Takođe, nabavljene su mašine, alati i oprema za mašinbravarsku radionicu UIKS-a i realizovana je obuka osam zatvorenika za poslove zavarivača, kojima su uručeni sertifikati.

– Saradnja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i njemačke organizacija „Help – Hilfe Selbsthilfe“ potvrda je unaprjeđenja i jačanja samog tretmana zatvorenika, uslova boravka zatvorenika i njihova resocijalizacija i reintegracija u društvenu zajednicu, kao i što kvalitetnijeg rada zaposlenih – saopšteno je iz UIKS-a.

Uprava se zahvalila organizaciji „Help – Hilfe Selbsthilfe“ i Vladi Njemačke, koji su, kako kažu u UIKS-u, dali mjerljiv i značajan doprinos toj instituciji.