Udovica Kobija Brajanta „živi u strahu“ od pojavljivanja jezivih fotografija sudara

Udovica Kobija Brajanta „živi u strahu“ od pojavljivanja jezivih fotografija sudara

Vanesa Brajant, udovica pokojne košarkaške zvezde Kobija Brajanta, izjavila je u petak na sudu da živi u strahu od mogućnosti da fotografije njenog muža i 13-godišnje ćerke procure na internet nakon što su pogunuli zajedno sa još sedam osoba u padu helikoptera početkom 2020. u blizini Los Anđelesa.

Gospođa Brajant je pokrenula tužbu za invaziju privatnosti protiv okruga Los Anđeles nakon što su fotografije sa mijesta nesreće, koje su uključivale slike tela gospodina Brajanta, navodno podelili radnici hitne pomoći ubrzo nakon nesreće.

Na tročasovnoj sijednici na tribini u petak, osmog dana suđenja, gospođa Brajant je rekla da je još uvek bila u ranoj fazi procesa tugovanja kada je saznala za postojanje fotografija i rekla da je ovo izazvalo joj ogroman stres u ono što je već bilo najgorih nekoliko nedjelja u njenom životu.

„Osećala sam se kao da želim da trčim, trčim niz blok i vrištim“, rekla je. „Bilo je to kao da želiš da trčiš niz mol i skočiš u vodu. Problem je što ne mogu da pobegnem. Ne mogu da pobegnem od svog tela.”

Ona je takođe objasnila da je za fotografije saznala kada je primila telefonski poziv dok je držala svoje sedmomjesečno dete i rekla da je otkriće smatralo izuzetno uznemirujućim.

„Izjurila sam iz kuće i skrenula u stranu da moje devojke ne bi videle“, rekla je.

Sud je u prijethodnim izjavama čuo da je fotografije Brajantovog tela jedan šerifov zamenik pokazao barmenu, a videlo ih je i nekoliko vatrogasaca na društvenoj svečanosti.

Slike do danas nisu objavljene na internetu, ali gospođa Brajant kaže da živi u stalnom strahu da će se njenoj djeci jednog dana pokazati, i kaže da su ti strahovi doveli do toga da pati od napada panike.

„Svaki dan živim u strahu od toga da ću biti na društvenim mrežama i da se ove pojave. Živim u strahu da će moje ćerke biti na društvenim mrežama i da će se ove pojave.”

Advokat odbrane je u međuvremenu izjavio da je trebalo da se snime te fotografije jer su pomogle radnicima hitne pomoći da lociraju udaljeno mijesto nesreće i da je šerif okruga LA Aleks Viljanueva zahtjevao da se izbrišu sve kopije kada je saznao da se distribuiraju.

Međutim, gospođa Brajant se usprotivila kada joj je rečeno da su fotografije neophodne za istragu.

„Mislim da ne morate da fotografišete ljude izbliza da biste utvrdili koliko je ljudi u avionu“, odgovorila je Brajant. „Mislim da je mogao samo da broji.“

Pravni tim gospođe Brajant prekinuo je svoj slučaj nakon njenog svedočenja.