Studentski piknik u srijedu u Parku Univerziteta

Studentski piknik u srijedu u Parku Univerziteta

Projekat „Studentski piknik“ se prvi put u Crnoj Gori održao u dijelu parkovskih površina u okviru Univerziteta Crne Gore, u zimskom semestru 2019. godine. Ideja je bila da se kroz umjetnost i zabavu obilježi početak godine i da se studenti upute u jedan novi urbani koncept slobodnog vremena, koji predstavlja standard stila života mladih u ostalim evropskim državama.

Danas, Studentski piknik je postao tradicionalan događaj na kome studenti kroz zabavu i kvalitetnu muziku obilježavaju započeti semestar.

Prvi Studentski piknik u 2024. godini će se organizovati u srijedu, 20. marta, u periodu od 14 do 21 čas u Parku Univerziteta. Nastupiće Peđa Radović, Sancho Pansa trio, kao i bend Crveno i Crno. Organizatori na ovaj način žele da na zelenim povšinama okupljaju što veći broj mladih ljudi, kako bi uz druženje, dobru muziku i prirodu stvarali svijest o očuvanju prirode i valorizaciji mjesta kao što je Kampus UCG-a.

Organizaciju Studentskog piknika potpisuje Studentski kulturni centar, uz partnere Studentski parlament UCG, Nikšičko pivo i Knjaz Miloš.