Stranom državljaninu kazna 2.000 eura zbog prebrze vožnje i preticanja

Stranom državljaninu kazna 2.000 eura zbog prebrze vožnje i preticanja

Državljaninu Kosova S.S. (60) izrečena je novčana kazna od 2.000 zbog nasilničke vožnje, dok će Tivćanin L.D. (54) odlužiti zatvorsku kaznu od 15 dana zbog upravljanja vozilom sa 2,73 promila alkohola.

Sutkinja odjeljenja u Ulcinju Anka Kekić je oglasila krivim S.S. jer je u hitnom postupku utvrđeno da je na međudržavnom magistralnom putu Ulcinj-Skadar, u mjestu Pistula, upravljao vozilom brzinom od 139 km/h, na dijelu puta na kom je brzina ograničena na 60 km/h, pri čemu je preticao kolonu vozila.

„Odmah po izricanju odluke, novčana kazna i troškovi postupka su naplaćeni, a zabranjeno mu je da upravlja vozilima na teritoriji Crne Gore u narednih šest mjeseci“, saopšteno je iz Suda za prekršaje Budva.

Sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je osudila okrivljenog L.D. jer je utvrđeno da je upravljao vozilom u mjestu Radovići pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,73 g/kg.

Osim kazne, izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju, kao i maksimalan broj kaznenih bodova.