Sinjakova i Krejčikova se vraćaju i osvajaju titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u dublu

Sinjakova i Krejčikova se vraćaju i osvajaju titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u dublu

Dominantni češki dvojac Katerina Siniakova i Barbora Krejčikova su u nedjelju pobjedili Kejti Mekneli i Tejlor Taunsend sa 3-6 7-5 6-1 i osvojili svoju treću ovogodišnju grend slem titulu u dublu i šestu ukupno .

Amerikanci su vodili sa setom i rezultatom 4-1 pre nego što su se osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju vratili da završe svoju karijeru „Zlatni slem“ svojim prvim trijumfom u Njujorku.

„Smirili smo se i rekli u redu, neće biti ovoga puta“, rekla je Sinjakova o njihovom razgovoru kada su zaostajale u drugom setu.

„Mislim da nam je to pomoglo i da smo posle toga pokazali bolji tenis. Samo smo pokušavali da nastavimo da se borimo i odigramo svaki poen. Tako sam iznenađen i veoma srećan što smo uspeli.“

Pored trofeja, par, koji je počeo da igra zajedno kao juniori, prikupio je ček na 688.000 dolara.

„Zaista cijenim što još uvek igramo zajedno i ide tako dobro“, rekla je Sinjakova.

Par je neporažen na grend slem turnirima u dublu na kojima su se takmičili ove godine. Propustili su Otvoreno prvenstvo Francuske kada je Krejčikova dobila COVID-19.

„Ne znam kako se to dešava“, rekla je Krejčikova.

„Cijela sezona mi je bila zaista teška, a posebno ovaj meč. Bio je zaista težak za nas i mislim da je nivo bio visok sa obe strane… neverovatno je da smo osvojili još jedan slem.“

Mekneli i Taunsend, koji su prvi put igrali zajedno u velikom meču, bili su razočarani što nisu mogli da završe meč, ali su rekli da će to poslužiti kao motivacija za dalje.

„Ovo boli“, reče Taunsend.

„Ali ovo nije poslednji put da ću biti ovde. Uveren sam u to. Potrudio sam se, zaslužio sam svoj način da budem ovde, i mislim da svi to vide.

„Nastaviću da spuštam glavu i da meljem i ovo će me motivisati da idem još jače, zato pazite na 2023.

Mekneli, koja je takođe prošle godine bila finalista u dublu na Flušing Medousu, pohvalila je svog partnera.

„Tejlore, toliko te poštujem zbog svakodnevnog rada koji sam videla kako ulažeš“, rekla je Taunsendu.

„Vi ste sjajna osoba. Hvala vam na ovom putovanju i nadamo se da ćemo to moći ponovo.“