Sindikat “ Plantaža“ donio odluku o rokovima za isplatu zaostalih zarada

Sindikat “ Plantaža“ donio odluku o rokovima za isplatu zaostalih zarada

Skupština sindikata radnika “Plantaža” juče je jednoglasno donijela odluku kojom su definisali rokove u vezi s isplatom zarada koje im se duguju, a koju će uputiti menadžmentu kompanije, kazala je “Vijestima” predsjednica te sindikalne organizacije Danka Drakić.

Iz sindikalne organizacije te državne kompanije nijesu željeli da kažu o kojim je rokovima riječ.

Drakić je rekla da će, u slučaju da te rokove menadžment ne ispoštuje, opet sazvati zbor sindikata na kojem će odlučiti o daljim koracima.

Prema riječima Drakićke duguju im se zarade za mart i april, dok se plate za maj po ugovoru rukovodstva mogu isplatiti do kraja juna.

Otežavajuća okolnost po radnike “Plantaža” je to što je Opština Tuzi blokirala račun na iznos od pola miliona eura za neplaćeni dio poreza za prošlu godinu.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj poručio je prije dva dana, između ostalog, da nijesu istinite informacije da je ta lokalna samouprava blokirala novac za plate radnika “Plantaža” i da naplaćuju porez po zakonu.

Predsjednik Odbora direktora “Plantaža” Nebojša Vuksanović nakon izjave Đeljošaja saopštio je da kompanija “Plantaže” u ovom trenutku ne duguje ništa Opštini Tuzi i da pozivaju na fer i zakonski obračun vrijednosti poreza na nepokretnosti.