Protestvovali mještani Pljevaljskih sela zbog obustava radova na putu

Protestvovali mještani Pljevaljskih sela zbog obustava radova na putu

Mještani više pljevaljskih sela koja se oslanjaju na regionalni put Pljevlja-Metaljka, protestovali su jer je rekonstrukcija te saobraćajnice obustavljena. Iz Uprave za saobraćaj poručuju da su ih usporili imovinsko-pravni odnosi, te izmještanje postojeće eleketro mreže, prenosi RTCG.

Nekoliko stotina mještana pljevaljskih sela oslonjenih na put koji vodi od grada ka granici sa BiH okupili su se danas na Srdanovom Grobu, ne da bi proslavili eventualni završetak rekonstrukcije puta koji kasni godinu i po, već da bi upozorili nadležne da što prije nastave obustavljene radove.

Putovanje do grada, tvrde mještani, donosi sijaset problema: udarne rupe, zaglavljivanje vozila, nemoguć transport malina i drugog osjetljivog voća, a posebno ih zbog lične i bezbjednosti djece brinu odroni koje sami uklanjaju.

Već devet mjeseci na putu tvrde nema nijedne mašine niti bilo kakvih radova.

Put je, kažu mještani, međudržavni- spaja Bosnu i Crnu Goru, ali ni to, tvrde, ne utiče na nadležne da bi ubrzali i završili započete radove.

Prva faza rekonstrukcije 16,3 km puta puta košta 12 miliona eura i trebalo je da se okonča u decembru 2020 godine.

Iz Uprave za saobraćaj ne spore da su radovi obustavljeni, ali očekuju da će svi poslovi I faze bitui okončani do kraja godine.

„Novac za rekonstrukciju regionalnog puta R3, dionica Pljevlja – Metaljka I faza, u potpunosti je obezbijeđen iz Kapitalnog budžeta Crne Gore tako da nezvanične informacije o učešću Turske u finansiranjuovog projekta nemaju nikakvo uporište“, saopštila je Uprava za saobraćaj, piše RTCG.

Zahtjeve mještana za nastavak radova podržale su sve političke partije sa lokalnog nivoa kao i Opština Pljevlja čiji je potpredsjednik Nenad Rubežić danas bio sa sugrađanima.