Pronadjeni paraglajderisti nakon 30 sati

Pronadjeni paraglajderisti nakon 30 sati

Nakon što su oko 30 sati proveli u vrletima Vrsute, dvojica stranih državljana koji su nestali prilikom spuštanja paraglajderom kad su pronađeni obojica su bili u svjesnom stanju, prenosi Pobjeda.

Nakon što su ih pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar evakuisali, oko 3 sata, su predati ekipi Hitne pomoći. Hospitalizovani su u Opštoj bolnici Bar.

Obojica su u barsku bolnicu dovezeni u svjesnom stanju. Pacijent, ruski državljanin, je imao povredu noge, a njemački državljanin ima više povreda. U toku je dijagnostika, saznaje Primorski portal u Opštoj bolnici Bar.

Za sada su obojica hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pronašli su ih Pripadnici Službe zaštite i spašavanja pola sata prije ponoći, na oko 100 metara od mjesta na vrhu Vrsute (1.183 m.n.v). Iako je cjelodnevna potraga bila obustavljena oko 19 časova zbog loših vremenskih uslova, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar Aco Vulević i Dragan Radanović krenuli su u petak veče oko 23 sata put vrha Vrsute.

Žive su pronašli njemačkog državljanina Štefana Hajmana (45), turistu i ruskog državljanina A.M. pilota, koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja paraglajderom dvosjedom.