Prodaja Man Uniteda: Jim Ratcliffe kaže da je predao drugu ponudu

Prodaja Man Uniteda: Jim Ratcliffe kaže da je predao drugu ponudu

Predložena prodaja Mančester junajteda ubrzala se u četvrtak kada je britanski milijarder Džim Retklif rekao da je podneo drugu ponudu za legendarni fudbalski tim.

Američka trgovačka banka Raine dala je ponuđačima više vremena za fino podešavanje predloga produžavanjem roka u sredu uveče za poslednju rundu ponuda za klub iz Premijer lige.

„Ser Jim Ratcliffe i INEOS mogu da potvrde da smo podneli revidiranu ponudu“, saopštio je INEOS u četvrtak.

Retklif je jedan od najbogatijih ljudi u Britaniji i navija za Junajted od detinjstva.

Šeik Džasim bin Hamad Al Tani takođe treba da podnese novu ponudu i čini se da je glavni rival Retklifu u borbi za preuzimanje 20-strukog šampiona engleske lige.

Sadašnji vlasnici, porodica Glejzer, objavili su u novembru da istražuju „strateške alternative“, koje uključuju mogućnost potpune prodaje kluba koji su u vlasništvu od 2005. godine.

Rejn se bavi potencijalnom prodajom nakon što je posredovao u dogovoru kojim su Tod Boehli i Clearlake Capital kupili Čelsi za oko 3 milijarde dolara prošle godine.

Očekuje se da će Junajted postati najskuplji sportski tim u istoriji, sa cenom od čak 6 milijardi dolara.

Denver Broncos prodati su prošle godine nasledniku Volmarta Robu Voltonu i njegovoj ćerki i zetu za rekordnih 4,65 milijardi dolara.

Šeik Džasim je predsednik Katarske islamske banke i sin bivšeg premijera.

Planira da kupi 100% kluba, dok je Retklifova ponuda za udeo Glejzersa od oko 69%.

U četvrtak se takođe pojavilo da je američka investiciona kompanija Elliott Management licitirala za manjinski udeo.

Osoba koja poznaje proces potvrdila je ponudu. Osoba je govorila pod uslovom anonimnosti jer nije bila ovlašćena da javno komentariše.

Elliott, koji je ranije bio vlasnik italijanskog kluba AC Milan, takođe je spreman da ponudi kapital ili finansije drugim ponuđačima.