Prijem za ambasadora Srbije u kući Iva Andrića: Primjetno interesovanje srpskih biznismena za ulaganje u Herceg Novi

Prijem za ambasadora Srbije u kući Iva Andrića: Primjetno interesovanje srpskih biznismena za ulaganje u Herceg Novi

U prvoj zvaničnoj posjeti Herceg Novom bio je ambasador Srbije u Crnoj Gori, Nebojša Rodić. Predsjednik grada Stevan Katić sa saradnicima za ambasadora Rodića i konzula RS u Podgorici, Nemanju Sekickog priredio je prijem u Kući nobelovca Iva Andrića.

Tokom razgovora, nakon prijema, posebna pažnja je posvećena turizmu, kulturi i investicijama.

„U poslednje vrijeme je primjetno veliko interesovanje srpskih biznismena za ulaganje u Herceg Novi, rekao je Stevan Katić i podsjetio da je značajan broj onih koji kupuju nekretnine u Herceg Novom, ima interesovanja za gradnju hotela i razvoj pojedinih delatnosti, ali i onih koji kupuju nekretnine samo radi odmora i rekreacije“.

Katić je apostrofirao i da Herceg Novi opet živi tokom cijele godine, a u ovom trenutku je u gradu je preko pet hiljada registrovanih turista. Sve ovo uz da grad tokom sezone i brojnih manifestacija posjećuje najveći broj gostiju iz Srbije.

Osim ovih dobrih informacija Katić je dao i one koje su problem i kočnica razvoja Herceg Novog.

-To su prije svega loše privatizacije. Informisali smo ambasadora i o problemu Instituta, dugu sa Jugobankom za koji rješenje očekujem u narednih petnaestak dana… To je problem koji traje već tridesetak godina, sada je već završena priča koja se mora izmiriti kada se već nije odreagovalo kada se moglo, prije pet godina, nego se čekala odluka suda koja se mora ispoštovati, kazao je Katić.

Ambasador Rodić rekao je da prema Herceg Novom, kao gradu kulture koji ima značajan broj festivala i manifestacija, ima poseban osjećaj pa je i obećao da će neke od tih manifestacija i posjetiti.

Prijemu su prisustvovali i generalni konzul RS u Herceg Novom, Mićo Rogović, zatim predsjednik SO Herceg Novi, Ivan Otović i potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur.