Preminuo Miodrag Vukovićm, funkcioner DPS-a

Preminuo Miodrag Vukovićm, funkcioner DPS-a

Višegodišnji funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković preminuo je u 68. godini. Biće sahranjen 16. septembra na podgoričkom groblju Čepruci.

Rođen je 14. januara 1955. godine. Pravni fakultetu završio u Titogradu 1977. godine. Magistrirao na Pravnom fakultetu u Podgorici, na temu „Pravo na političko udruživanje u postkomunističkoj Crnoj Gori”. Odbranio je doktorsku tezu na temu „Pravna priroda Ustavne povelje državne zajednice Srbija i Crna Gora i pravni karakter državne zajednice Srbija i Crna Gora”.

Učestvovao je na velikom broju naučnih, stručnih i političkih skupova u zemlji i inostranstvu.

Aktivno se bavio politikom i u nekoliko saziva je bio poslanik u Skupštini Republike Crne Gore i Skupštini SRJ.

Bio je i potpredsjednik Vlade Republike Crne Gore od 1996. do 1998. godine. Bio je savjetnik predsjednika Crne Gore za ustavni sistem od 1998. do 2002.

U ranijim sazivima je bio predsjednik Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije; predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo u više saziva Skupštine Crne Gore; predsjednik Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj dimenziji CEI i zamjenik predsjedavajućeg u Opštem odboru za politička i unutrašnja pitanja CEI-PD; član Parlamentarne delegacije Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a; član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje; predsjedavajući Parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative i „COSAP“ konferencije u vrijeme predsjedavanja Crne Gore ovim inicijativama i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

izvor Pobjeda