Poljoprivredni inspektor pravio lažne zapisnike

Poljoprivredni inspektor pravio lažne zapisnike

Poljoprivredni inspektor Gojko Babović koji je, u sklopu akcije “Blinker”, uhapšen juče, sumnjiči se da je pravio lažne zapisnike o farmama koje, zapravo, nisu ni postojale.

Na taj način on je, stoji u optužnici, pojedincima omogućio da, bez ispunjavanja bilo kakvih uslova, konkurišu za državnu pomoć.

Kako je „Vijestima” kazao sagovornik uključen u istragu, tokom koje su juče Baboviću i stavljene lisice na ruke, on se tereti da je počnio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Ovaj sagovornik otkrio je juče „Vijestima” da je tužiteljka Ivana Petrušić-Vukašević , tokom istražnog procesa, došla do osnova sumnje da je i ovaj inspektor učestvovao u nezakonitom poslu, odnosno, da nije štitio državni interes tokom kontrole farme iznad Cetinja, kao i da je sačinio neistinit zapisnik o broju živine na farmi koja uopšte ne postoji.

On će danas biti saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U sklopu iste akcije, par dana ranije, uhapšena je i glavna inspektorka za poljoprivredu, vino i ribarstvo Dragana Kandić Perović , veterinarski inspektor Marko Šekarić suvlasnik kompanije “Niksen Čavor” Nikica Čavor i njegova sestra Katarina Čavor .