Pevačica Anita Pointer iz grupe The Pointer Sisters umrla je u 74. godini

Pevačica Anita Pointer iz grupe The Pointer Sisters umrla je u 74. godini

Anita Pointer, jedna od četiri pevačice brata i sestre koje su zaradile pop uspeh i pohvale kritike kao The Pointer Sisters, umrla je u subotu u 74. godini, saopštio je njen publicista.

Dobitnica Gremija preminula je dok je bila sa članovima porodice, rekao je publicista Rodžer Nil u saopštenju. Uzrok smrti nije odmah otkriven.

„Iako smo duboko ožalošćeni gubitkom Anite, tešimo saznanje da je ona sada sa svojom ćerkom Jadom i svojim sestrama Džun i Boni i u miru. Ona je bila ta koja nas je sve držala bliske i zajedno tako dugo“, rekla je njena sestra Rut, koja uznemirava Arona i Frica i unuku Roksi Mekejn Pointer u izjavi.

Jedina ćerka Anite Pointer, Jada Pointer, umrla je 2003.

Anita, Rut, Boni i Džun Pointer, rođene kao ćerke sveštenika, odrasle su pevajući u crkvi svog oca u Oklandu u Kaliforniji.

Grupni istoimeni debi album iz 1973. uključivao je hit „Ies Ve Can Can“. Poznati po hit pesmama, uključujući „I’m So Ekcited“, „Slov Hand“, „Neutron Dance“ i „Jump (For Mi Love)“, pevači su stekli zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih 1994. godine.

Album „Break Out“ iz 1983. postao je trostruko platinasti i osvojio dve američke muzičke nagrade. Grupa je osvojila tri Gremi nagrade i imala 13 najboljih 20 hit pesama u SAD između 1973. i 1985. godine, rekao je Nil.

Pointer Sisters su takođe bile prva afroamerička grupa koja je nastupila na programu Grand Ole Opri i prva savremena grupa koja je nastupila u Operi u San Francisku, rekao je Nil.

Boni Pointer je napustila grupu 1977. godine, potpisavši solo ugovor sa Motovn Records-om, ali je postigla samo skroman uspeh. „Bili smo devastirani“, rekla je Anita Pointer o odlasku 1990. „Napravili smo šou one noći kada je otišla, ali nakon toga smo jednostavno prestali. Mislili smo da neće ići bez Boni.“

Grupa, u različitim sastavima uključujući mlađe članove porodice, nastavila je da snima sve do 1993. godine.

Džun Pointer je umrla od raka u 52. godini 2006. godine.

Anita Pointer je objavila da je Boni Pointer umrla usled srčanog zastoja u 69. godini 2020. godine. „Sestre Pointer se nikada ne bi dogodile da nije bilo Boni“, rekla je ona u saopštenju.