Pakistanski sud produžio je kauciju bivšeg premijera Kana zbog optužbi za terorizam

Pakistanski sud produžio je kauciju bivšeg premijera Kana zbog optužbi za terorizam

Pakistanski sud je u četvrtak produžio kauciju pre hapšenja bivšeg premijera Imrana Kana u slučaju terorizma za nedelju dana, rekao je njegov advokat, ubrzo nakon što se bivši premijer lično pojavio na sudu uz strogo obezbjeđenje.

Kanov advokat i politički pomoćnik Babar Avan rekao je Rojtersu da je kaucija odobrena do 1. septembra, nakon čega će podneti zahtjev za još jedno produženje.

Policija je podnela optužnicu protiv bivšeg kriket zvijezde Kana zbog, kako su rekli, pretnje u prošlonedeljnom govoru kada je govorio o policijskom mučenju pomoćnika koji se suočava sa optužbama za pobunu zbog podsticanja pobune u vojsci.

Kan je u govoru rekao da „neće poštedeti“ šefa policije u Islamabadu i ženu sudiju koji su njegovu pomoćnicu vratili u policijski pritvor, dodajući da će protiv njih preduzeti pravni postupak.

Policija je citirala taj komentar i rekla da je svrha govora da se širi teror među policijom i pravosuđem i spreči ih da obavljaju svoju dužnost.

Kanova kaucija u tom slučaju je istekla u četvrtak, ali mu je sud odobrio još nedjelju dana nakon pojavljivanja pred sudom.

„Tražili smo duže vreme jer Imran Kan učestvuje na izborima na mnogo mjesta i treba da ide u kampanju, ali sud nam je dao samo nedjelju dana“, rekao je Avan za Rojters.