Omer Bajraktari vodi Ulcinj u naredne dvije godine

Omer Bajraktari vodi Ulcinj u naredne dvije godine

Omer Bajraktari vodiće Ulcinj u naredne dvije godine, odlučili su većinom glasova odbornici ulcinjskog parlamenta na današnjoj sjednici Skupštine opštine.

Sjednicu je sazvao novi predsjednik SO Ulcinj Ardijan Mavrić odmah nakon što je njegovim izborom završena konstituivno zasijedanje.

Bajraktari je kazao da zna da ga čeka veliki posao i da je za to spreman. Izrazio je uvjerenje da će u tome imati podršku svih građana.

„Da bi Ulcinj ušao u novu fazu razvoja i prosperiteta, treba svi da radimo zajedno, transparentno i odlučno… To moraju znati svi od Starog grada do Šetgvaša, Od Ade do Kruča, Od Međureča do Reča…“, kazao je Bajraktari u obraćanju odbornicima. Kazao je da će vrata njegovog kabineta biti otvorena za sve ljude sa idejama i kvalitetnim predlozima.

Skupština je prethodno razriješila dužnosti dosadašnjeg vd sekretara SO Besarta Resulanija (DUA) i na tu funkciju imenovala Mirjetu Đoni(Forca)

Na izborima 27.marta, Koalicija za novi početak(URA, DP, SD, SDP i AA) osvojila je 14 mandata, DPS i BS šest koliko i DUA i DSCG, Forca pet i Demokrate dva.

Novu vladajuću većinu, dogovorili su Koalicija za novi početak(URA, DP, SD, SDP i AA) i Forca. U opozicionim klupama u naredne četiri godine, biće DUA-DSCG, DPS-BS i Demokrate.

Prema dogovoru nove većine, URA i Forca imaće iz svojih redova predsjednike Opštine i Skupštine, po principu rotacije na dvije godine.