Đoković će iz ličnih razloga preskočiti mečeve u grupnoj fazi srpskog Dejvis kupa

Đoković će iz ličnih razloga preskočiti mečeve u grupnoj fazi srpskog Dejvis kupa

Novak Đoković će propustiti mečeve grupne faze finala Dejvis kupa Srbije koji počinju u Valensiji sledeće nedjelje iz ličnih razloga, saopštio je u ponedeljak teniski savez zemlje.

Bivši broj jedan na svijetu osvojio je Vimbldon da bi svoje Grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji popeo na 21, ali je propustio tekuće Otvoreno prvenstvo SAD jer je odlučio da se ne vakciniše protiv COVID-19, što je značilo da nije mogao da odleti u Njujork na poslednji meč u ovoj godini.

Očekivalo se da će se Đoković (35) vratiti u akciju u prvom timu za muškarce, ali kapiten Srbije Viktor Troicki rekao je u saopštenju objavljenom na sajtu Teniskog savjeza Srbije da je igrač otkazao učešće.

Na Đokovićevom zvaničnom sajtu je naveden Lejver kup od 23. do 25. septembra u londonskoj O2 areni kao njegov sledeći turnir, nakon čega sledi ATP 250 turnir u Tel Avivu i Masters u Parizu krajem oktobra.

Srbija je izvučena u Grupu B zajedno sa Španijom, Južnom Korejom i Kanadom.

Po dva tima iz svake od četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale ovogodišnjeg takmičenja, a eliminacija će se održati u novembru u Malagi.