Održan peti Porodica fest: „Poslali smo snažnu poruku da je porodica najvažnija u društvu“

Održan peti Porodica fest: „Poslali smo snažnu poruku da je porodica najvažnija u društvu“

Peti Porodica fest održan je u subotu u Podgorici, ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu.

Iz Udruženja Roditelji, koje je organizovalo događaj povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice, u partnerstvu sa Glavnim gradom, saopšteno je da je manifestaciji prisustvovalo „na hiljade porodica“.

Festival je svečano otvorio zamjenik gradonačelnice, Danilo Šaranović, poželjevši djeci i roditeljima da „sreća i radost budu jedina osjećanja među svima nama“. Šaranović je kazao i da „zbir svih naših porodica čini jednu veliku porodicu koju zovemo Podgorica“.

Uslijedila je promenada biciklista, koju je organizovala nevladina organizacija Biciklo.me.

„Cjelodnevni program 5. izdanja festivala je osmišljen tako da su u njemu mogli uživati svi članovi porodice. U okviru bogatog programa tokom dana je organizovano više od 70 različitih sadržaja: kreativno-edukativne radionice, takmičenja, igre i sportske aktivnosti, predstava za djecu, muzički i plesni nastupi, animacije, druženje sa maskotama, velika žurka, udomljavanje štenaca, porodični sajam…“, navode iz Udruženja Roditelji.

U atrijumu i ispred dvorca je, kako su kazali, organizovan raznovrstan zabavni program.

U dijelu programa koji je organizovan u 11 tematskih zona u parku učestvovalo je više 60 učesnika koji su tokom programa održali više od 70 kreativnih, edukativnih i sportskih radionica i aktivnosti, a u parku je bila postavljena i Piknik zona.

Podgorički vatrogasci su djeci predstavili svoju opremu i vozilo, Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ je predstavila projekat pokretne biblioteke, dok je Zelenilo održalo radionicu sadnje.

Tokom festivala je održan i porodični sajam.

„Prezadovoljni smo i presrećni kako je proteklo peto izdanje najvećeg porodičnog okupljanja u našoj zemlji. Zahvaljujemo svim roditeljima koji su svoje mališane doveli da provedu nezaboravan dan u prirodi kao i ostalim članovima njihovih porodica koji su takođe došli da uživaju u programskim sadržajima. Zajedno smo poslali snažnu poruku da je porodica najvažnija u društvu, da o porodici treba brinuti i pružiti joj podršku. Posebno se zahvaljujemo svim roditeljima koji su juče tokom dana vodili računa o tome da park nakon događaja ostane uredan i na taj način i svoju djecu kroz praktičan primjer naučili kako se ponaša u prirodi i na javnim površinama“, poručuju iz Udruženja Roditelji.