Odlazeći menadžment CEDISA povukao se sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora

Odlazeći menadžment CEDISA povukao se sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora

Odlazeći menadžment Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), kojeg čine kadrovi DF-a i Demokrata, odlučio je da povuče sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora tačke koje se tiču sistematizacije radnih mjesta i stambenog pravilnika, prenosi Pobjeda.

To je na današnjem sastanku saopštio izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović predsjednicima Sindikata tog preduzeća Igoru Mijuškoviću i Beširu Kajeviću, a nakon pisanja Pobjede da bi na današnjoj sjednici Odbora direktora trebalo da bude usvojena nova sistematizacija radnih mjesta koja predviđa radikalno povećanje broja radnika za čak 300, saznaje Pobjeda.Predsjednici sindikata Igor Mijušković i Bešir Kajević završili sastanak kod izvršnog direktora, đe ih je isti informisao da će se danas sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora povući tačke koje se tiču sistematizacije i stambenog pravilnika – informisao je Nikola Šoć, inženjer za održavanje komunikacionih veza I – ŠUMI u CEDIS.Takođe, gotovo svim radnicima su povećani koeficijenti što znači i znatno veće, ionako dosta visoke plate – kažu izvori Pobjede.

Drugom tačkom dnevnog reda bilo je predviđeno razmatranje izmjena i dopuna Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zapošljenih kojem se oštro protivio Sindikat.

Sindikat tog preduzeća je ranije menadžmentu kompanije uputio dopis u kome navode da su iznenađeni i zatečeni takvim načinom rada na izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zapošljenih, bez učešća predstavnika sindikalnih organizacija CEDIS-a čime su ugrožena prava većine zapošljenihIzvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović je kadar Demokrata i predsjednik Odbora glavnog grada te partije, a na čelu Odbora direktora je kadar DF-a Rajko Radošević. Očekuje se da oni budu smijenjeni nakon 30. juna kada je zakazana Skupština akcionara pa se ovaj potez dovodi u vezu sa najavljenim razrješenjima.