Ljetnja potrošnja Čelsija premašuje 250 miliona dolara

Ljetnja potrošnja Čelsija premašuje 250 miliona dolara

Čelsi je potpisao ugovor sa visoko ocjenjenim defanzivcem Veslijem Fofanom iz Lester Sitija pre kraja prelaznog roka, što su u srijedu potvrdila oba tima iz Premijer lige.

Francuz se pridružio stanovnicima zapadnog Londona na sedmogodišnjem ugovoru sa ugovorom za koji se veruje da vredi 70 miliona funti (81 milion dolara) sa dodatnih 5 miliona funti (5,8 miliona dolara) u vidu dodataka.

Novi vlasnik Čelsija Tod Boehli, koji je ovog leta preuzeo klub od Romana Abramoviča, opisao je Fofanu (21) kao „defanzivnog igrača koji obećava i koji je već u mladosti dokazao svoj kvalitet u Premijer ligi“.

„Oduševljeni smo što smo uspeli da dovedemo jednog od najuzbudljivijih talenata Evrope u Čelsi i dodatno ojačamo taj deo našeg tima, kako za ovu sezonu, tako i za mnoge buduće“, dodao je Amerikanac.

Obraćajući se zvaničnom sajtu kluba, Fofana je rekao da su poslednja dva dana bili „zaista veliki dani za mene” što ga je „veoma obradovalo”.

„Trenirao sam jutros sa timom i to je san za mene. Veoma sam uzbuđen što ću početi da igram utakmice za navijače i klub“, rekao je Fofana i izrazio želju da osvoji svo glavno srebro u ponudi.

Klub je izgrađen da osvaja trofeje, tako da sam tu da to nastavim“, rekao je on.

Fofanin dolazak na Stamford Bridž deo je letnjeg trošenja koji je takođe video veliki novac za krilnog igrača Rahima Sterlinga iz Mančester sitija, defanzivca Kalidua Kulibalija iz Napolija i beka Marka Kukurele iz Brajtona.

Ukupno, letnji izdaci Čelsija već su veći od 250 miliona funti (290 miliona dolara), sa više mogućih zvezda pre nego što se trenutni prelazni rok zatvori u 23:00 po britanskom vremenu 1. septembra.

Fofanino dodavanje u tim takođe će biti olakšanje za trenera Tomasa Tučela koji je, posle poraza od Sautemptona od 2:1 u Premijer ligi u utorak, rekao da su njegove optužbe morale da se „otežu“.

„Nije pitanje napadača ili bez napadača“, tvrdio je Njemac posle poraza u gostima.

„Kao tim trenutno nismo dovoljno jaki. Prelako nas je izbaciti iz koloseka. Odbrana ovih golova nema nikakve veze sa napadom. Ne možete to dokazati ni podacima, ni položajem tijela, ni taktičkim pozicijama. Samo se pojačajte“, zahtjevao je.

Trenutno osmi na tabeli engleskog prvaka sa sedam bodova iz pet mečeva, Čelsi će pokušati da se vrati na pobjednički put protiv Vest Hema u subotu, gde bi Fofana mogao da debituje.