Kremina još nije oslobođena, ali ruska komanda je već evakuisana u Rubižnje

Kremina još nije oslobođena, ali ruska komanda je već evakuisana u Rubižnje

Komanda ruskih okupacionih snaga, pod intenzivnim pritiskom ukrajinske vojske, povukla se iz Kremenje u Rubižnje, 15 kilometara južno od linije fronta.

To je rekao Serhii Haidai, načelnik Luganske regionalne vojne uprave, koji je ranije danas govorio na brifingu u Ukrinformu.

„Izveštaji da je naša vojska već oslobodila Kreminu ili bar napredovala do njenih predgrađa nisu tačni, ali borbe se vode u blizini grada i mogu reći da je komanda određenog ešalona koji je bio stacioniran u Kremini sada premeštena. u Rubižne“, rekao je Haidai.

Odgovarajući na pitanje moderatora, u kojoj meri su Rusi u stanju da organizuju kontraofanzivu na Lajman, zvaničnik je potvrdio da su imali takve planove, koje su osujetile ukrajinske snage.

„Imali su takve planove, ali zahvaljujući ukrajinskoj komandi, koja je razotkrila njihovu zaveru i videla celu mapu vojnog razvoja, ukrajinske odbrambene snage su sprečile okupatorske trupe da sprovedu svoje planove. Nisu uspele u kontraofanzivi. Ali sada su povlačeći rezerve“, rekao je načelnik Luganske oblasne vojne uprave.

Kako je ranije preneo Ukrinform, Rusi trpe značajne gubitke u oblasti Luganska. Na primer, oko 50 teško ranjenih vojnika nedavno je dovezeno u bolnicu u Starobilsku. Situacija u Bilovodsku nije ništa bolja jer je tamo nedavno evakuisano više od sto VIA. Istovremeno, lokalni stanovnici praktično nisu u mogućnosti da dobiju bolničko lečenje.