Ibrahimović i Jukić: Crna Gora je dobijanjem pozitivnog IBAR-a pokazala da posvećenost reformama donosi rezultat

Ibrahimović i Jukić: Crna Gora je dobijanjem pozitivnog IBAR-a pokazala da posvećenost reformama donosi rezultat

Crna Gora je dobijanjem pozitivnog IBAR-a pokazala da posvećenost reformama donosi rezultat i da ovaj, ključni iskorak na evropskom putu, predstavlja podsticaj ostalim zemljama kandidatima, saglasni su. potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Crne Gore Ervin Ibrahimović i ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Crnoj Gori Branimir Jukić.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da se Ibrahimović danas sastao sa Jukićem.

„Tokom razgovora je konstatovano da dvije države njeguju prijateljske odnose, dodatno ojačane zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i evropske integracije. Obostrano je ocijenjeno da su stabilnost i sigurnost preduslov daljeg prosperiteta svih zemalja regiona, te da su dobrosusjedski odnosi i evropska integracija ključni za dalji ekonomski i infrastrukturni razvoj“, ističe se u saopštenju MVP.

Iz tog Vladinog resora su dodali da je bilo riječi i o važnosti ubrzanja procesa pregovora s Evropskom unijom (EU), imajući u vidu da sve zemlje Zapadnog Balkana dijele evropsku perspektivu.

„Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora dobijanjem pozitivnog IBAR-a pokazala da posvećenost reformama donosi rezultat i da ovaj, ključni iskorak na evropskom putu, predstavlja podsticaj ostalim zemljama kandidatima“, zaključuje se u saopštenju.