Pet migranata je poginulo kada je brod tonuo u Egejskom moru, saopštila je turska obalska straža

Pet migranata je poginulo kada je brod tonuo u Egejskom moru, saopštila je turska obalska straža

Pet migranata je poginulo kada je gumenjak potonuo kod obale jugozapadne Turske u subotu, saopštila je obalska straža i dodala da je spasila 11 ljudi, dok je Grčka saopštila da je pronađeno još pet migranata iz iste olupine. na obližnjem ostrvu.

Turska obalska straža saopštila je da je stigla na lice mesta nakon što je saznala da čamac ulazi u vodu u 6:20 (03:20 GMT). Spasila je 11 ljudi, uključujući jedno dete, i odvezla ih u luku Didim kako bi ih predala zdravstvenom osoblju.

Grčka obalska straža saopštila je da ju je Turska obavestila o onima koji su spašeni iz „polu potopljenog gumenjaka“ u turskim vodama. Navodi se da je pet ljudi pronađeno živih na ostrvu Farmakonisi, nekih 19 kilometara (12 milja) od obale Didima.

Spašeni su rekli da se na brodu nalazila ukupno 31 osoba, dodala je grčka obalska straža. I turska i grčka obalska straža saopštile su da se operacije potrage i spasavanja nastavljaju.

Zapadnije u Mediteranu, više od 1.300 migranata je spašeno u tri odvojene operacije kod južnog vrha Italije, saopštila je u subotu italijanska obalska straža, dve nedelje nakon što su najmanje 74 osobe poginule kada je njihov čamac udario u kamen u blizini obale.