Finale međunarodnog dječijeg sportskog takmičenja u Baru

Finale međunarodnog dječijeg sportskog takmičenja u Baru

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija Lovćen osiguranje Žogarija 2023 počela je 26.maja i okuplja djecu uzrasta od 6 do 11 godina.

„ Lovćen osiguranje Žogarija“ ima tradiciju od 18 godina i – osim u Crnoj Gori – održava se uspješno u Sloveniji, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji. Predstavlja svojevrstan most suživota, saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjednih zemalja.

Za djecu ranog školskog uzrasta, tjelesna aktivnost jedan je od najznačajnih podsticaja za pravilan rast i razvoj. Takođje, grupno bavljenje sportom ima izuzetan uticaj na mentalno zdravlje. U savremenom dobu kada pasivan način života i previše vremena pred ekranom može predstavljati problem, „ Lovćen osiguranje Žogarija“ je divna prilika da se djeca igraju i kroz planirane aktivnosti razmišljaju, analiziraju, komuniciraju, primaju multikulturalni pogled na svijet, te da na taj način sportski program dožive kao dio vaspitnog, zdravstvenog i edukativnog iskustva.

Lovćen osiguranje kao kompanija koja ulaže u sport i mlade prepoznala je značaj ovog međunarodnog projekta i sa zadovoljstvom podžala projekat. „Ulaganja u najmlađe, u njihov pravilan razvoj i rast , u sport i fer plej, ostaju u našem fokusu kako bi kreirali bezbjedan i zdrav ambijent za generacije koje dolaze.“ istakli su iz najstarije osiguravajuće kuće na crnogorskom tržištu osiguranja. Program manifestacije obuhvata sljedeće igre: fair play protokol, fudbal 3 na 3, igre spretnosti, kviz znanja, igru „ I Vi profesore“ , propratne aktivnosti i edukativno-kreativne radionice, pjevačke i plesne predstave , kao i hodajući šah.

„Lovćen osiguranje Žogarija“, nakon Pljevalja i Podgorice, zakazuje veliko finale dešavanja 2.juna u Baru ( Plato ispred SC „Topolica“). U slučaju izmjene lokacije usljed vremenskih neprilika, sve informacije biće dostupne na sajtu organizatora www.zogarija.si