FIFA optužila Argentinu za nerede na utakmici Svjetskog prvenstva

FIFA optužila Argentinu za nerede na utakmici Svjetskog prvenstva

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Argentine zbog postupaka njenih igrača tokom sporne utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Holandije.

Fudbalsko upravno tijelo citiralo je „red i bezbednost na utakmicama“ u svom disciplinskom kodeksu za naplatu argentinske fudbalske federacije.

Zamene i treneri Argentine ušli su na teren dok je utakmica u kasnijim fazama prešla u sukob, pošto su Holanđani postigli dva kasna gola da bi iznudili produžetke. Na terenu je bilo još žestokih razmena nakon što je Argentina pobjedila u izvođenju penala posle nerešenog rezultata 2-2.

Lionel Mesi je bio među rekordnim 17 igrača ili članova stručnog štaba Svjetskog prvenstva kojima su pokazani žuti kartoni tokom ili posle utakmice.

FIFA je saopštila da su optužbe za nedolično ponašanje rutinske za dobijanje pet žutih kartona na utakmici, a disciplinski postupci su pokrenuti i protiv Argentine i Holandije.

Obe federacije mogle bi da dobiju istu kaznu od 15.000 švajcarskih franaka (16.000 dolara) koju je disciplinska komisija FIFA dva puta izrekla Saudijskoj Arabiji na ovom Svetskom prvenstvu zbog nedoličnog ponašanja tima.

Argentina će vjerovatno dobiti veću kaznu za odvojenu optužbu za poremećaj.

FIFA nije dala raspored za presude, koje se obično ne objavljuju pre sledeće utakmice tima na ovom Svetskom prvenstvu.

Argentina će u utorak igrati protiv Hrvatske u polufinalu.