Državljanka Srbije nije prijavljivala kompletan pazar, prisvojila više od 11.000 evra

Državljanka Srbije nije prijavljivala kompletan pazar, prisvojila više od 11.000 evra

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar podnijeli su krivičnu prijavu tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru protiv osobe koja se sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

„D.B. (41) iz Republike Srbije sa prebivalištem u Baru sumnjiči se za navedeno krivično djelo, koje je izvršila kao zaposlena u jednom maloprodajnom objektu u Baru, na način što je, radeći na poslovima prodavca, zloupotrebom položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, prekoračila granice svojih ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.689 evra“, saopštili su iz Uprave policije (UP), nastavljajući:

„Policija je došla do sumnje da D.B. određene ostvarene dnevne promete u ovom kiosku nije uplatila na račun te firme, već je novac protivpravno prisvojila. Privrednom društvu je na taj način pričnila štetu, što je i utvrđeno od strane popisne komisije privrednog društva, izvršenim popisom robe i uvidom u izdate fiskalne račune o ostvarenom prometu“, zaključili su iz UP.