Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Berane bez prostorija za rad

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Berane bez prostorija za rad

I pored brojnih obećanja, koja su stizala sa različitih adresa, beransko Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) ni nakon osam godina nije dobilo prostorije za rad.

To je potvrdio i predsjednik ovog Društva Milan Mojašević, navodeći da je u trenutnim uslovima dalji rad ove humanitarne i dobrotvorne organizacije doveden u pitanje.

–Nema kome se nijesmo obraćali sa zahtjevom da nam pomognu da dobijemo prostor za neko normalno funkcionisanje Društva. Da imamo prosotoriju u kojoj možemo da se okupljamo, organizujemo sastanke i planiramo dalje aktivnosti i, naravno, da imamo gdje da čuvamo dokumentaciju Društva dobrovoljnih davalaca krvi Svi su nam obećavali pomoć, ali od toga nije bilo ništa. Zato i dalje obimnu dokumentaciju potrebnu za rad držimo u svojim kućama iz kojih i organizujemo brojne akcije dobrovoljnog davanja krvi, jer drugog izbora nemamo. Poslije svega dalji rad Društva je doveden u pitanje jer se dalje ovako ne može – naglasio je Mojašević.

Podsjetio je da su njihove prostorije, koje su se nalazile u krugu Opšte bolnice, prije osam godina obijene i potpuno uništene i da od tada aktivnosti sprovode praktično iz svojih kuća.

– Dosad smo se nekako snalazili i sprovodili brojne akcije u cilju obezbjeđivanja potrebnih količina krvi za pacijente koji nam se svakodnevno javljaju. Povremeno su nam ustupane prostorije Opštinske organizacije Crvenog krsta da bi odgovorili zahtjevima onih kojima je krv bivala prijeko potrebna. Nekad smo akcije organizovali praktično pod vedrim nebom, jer drugog izbora nijesmo imali. Zaista više tako ne možemo – konstatuje Mojašević, dodajući da su brojne nagrade i priznanja koje je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Berane dobijalo minulih decenija najbolja su potvrda za odgovoran i predan rad.

Poručio je da je krajnje vrijeme da društvo u cjelini prepozna problem sa kojim se suočava DDDK i da im se konačno obezbijede prostorije za rad kako bi mogli da obavljaju svoju misiju.