Deponija „Možura“: Od 7. maja moguće deponovanje otpada uz lični dokument

Deponija „Možura“: Od 7. maja moguće deponovanje otpada uz lični dokument

Regionalna sanitarna deponija „Možura“ od 7. maja uvodi novu uslugu za građane i omogućava deponovanje otpada pravnim i fizičkim licima uz lični dokument, saopšteno je iz te kompanije.

Apeluju na sve građane i privredne subjekte, da svoj otpad odlože na deponiji, uz veoma pristupačne i stimulativne cijene deponovanja, kako bi zajednički doprinijeli čistijoj i uređenijoj životnoj sredini.

„Otpad je moguće dopremati ličnim vozilom, vozilima sa priključnom prikolicom, kombijima, kamionima kao i drugim prevoznim sredstvima. Napominjemo da je potrebno voditi računa da se pri dolasku na deponiju otpad pravilno prevozi kako ne bi došlo do rasipanja na javnim putevima“, ističe se u saopštenju.

Kako su naveli, na prijemnom punktu se vrši provjera dopremljenog otpada, tj. da li ista odgovara karakteristikama otpada čije je deponovanje dozvoljeno a zatim i vaganje.

„Nakon odlaganja otpada, vozilo se mjeri prazno, nakon čega se izdaje vagarski list i fiskalni račun na osnovu kog je obračunata cijena za deponovanje. Dozvoljeno je deponovanje građevinskog otpada, zelenog otpada, zemlje i kamena, kabastog otpada i slično, dok je strogo zabranjeno deponovanje miješanog komunalnog otpada, otpada od čiščenja kanalizacija i drugih otpada koji nijesu previđeni cjenovnikom“, rekli su iz „Možure“.

Otpad se na deponiji „Možura“ može odlagati svakim radnim danom u periodu od osam do 16 časova. Zainteresovani građani i kompanije, mogu se bliže upoznati sa cjenovnikom usluga, vrstama otpada i pravilima odlaganja putem flajera dostupnih u preduzeću, na web stranici www.mozura.me ili na brojeve telefona: 030/308-099 i 030/308-109.